Tromsø 2014

BAGGRUND
Nordnorge er lystfiskernes paradis. Selvfølgelig har vores egne kyster, søer og åer deres charme, men udfordringerne får liiige en ekstra tand opad, når man skal ro i Nordatlanten. Sneen er dårligt nok forsvundet fra fjeldenes skråninger, og vandtemperaturen i maj kommer sjældent over de 8 grader. Læg dertil strøm og vind, som kan skifte fra time til time.

Men artsrigdommen og ikke mindst størrelserne på fiskene er i særklasse. Og havets dronning – helleflynderen – skiller sig markant ud fra mængden.

Turen i 2012 var vejrmæssig meget udfordrende. Næsten alle dage hed noget med kuling. Kraftig kuling, stærk kuling, hård kuling o.s.v. Fiskeriet blev indrettet derefter, og vi kom ikke ud på alle de flynderpladser som vi ville. Det blev til mange og nye arter for os, men ingen rigtig store.

På 2014-turen håber vi på bedre vejr, så vi selv kan vælge hvilke pladser vi vil fiske på. Naturligvis skal vi hygge og spise god mad, men på sådan en tur sætter man sine fiskeprioriteringer meget skarpt.
I år er besætningen i teamet skiftet lidt ud og består at følgende:


2014-TEAMET

















Dennis Olsen
- er 32 år og formand i ASK - Albertslund SportsfiskerKlub.
Fiskeriet har altid været Dennis' favorithobby, selv om dykning og en gammel Triumph Herald har trængt sig på.

Dennis har roet kajak i seks år og er EPP2 certificeret. Kajakken bruges mest til hjemligt fiskeri på de Sjællandske kyster samt på havet efter torsk og flade.

Efter turen i 2012 så jeg hvilke muligheder som der ligger i Tromsø-området. Vi kan ro i lange dybe fjorde, i åbent vand på "Yttersia" eller på de spændende pladser med kraftigt tidevand over undervandsskærene.

Sidste gang var jeg glad for at få flynder på krogen. Men i år håber jeg, at det bliver lidt flere af slagsen……og så gerne med lidt størrelse på.



















Rasmus Sørensen
- er 32 år og næstformand i ASK - Albertslund SportsfiskerKlub. Siden barnsben har fiskeriet været den store passion for Rasmus. Det, der startede med melklister og majs i moserne, er sidenhen eskaleret op til de mange facetter af fiskeriet som Rasmus dyrker i dag.

Alt skal prøves og som Rasmus plejer at sige, "Man skal ikke gå ned på udstyr" så melklisteret er i dag udbygget med kyst, hav, og jerkbait grej og som rosinen i pølseenden er kajakken nu kommet ind som et fedt alternativ. Rasmus er certificeret EPP2 roer og certificeret dykker.

Turen i 2012 var flot og lærerig. I år håber jeg at opleve de store fisk som trækker i dybet. Alle drømmer jo om den helt store fisk. Prøv så at tænke på, at fange en der er større end den båd du fisker fra. Reelt foreligger muligheden.




















Morten B.
- er 42 år gammel. Interessen for fiskeri startede da jeg var 5 år, hvor jeg kom til at bo på en havn – ca. 10 meter fra vandet. Jeg har altid haft adgang til båd, men gider kun at sejle hvis der skal fiskes. Senere købte jeg selv en Majland 21 kabinebåd, som senere blev udskiftet til en mindre trailerbåd.

Interessen for fiskeri steg gevaldigt, fordi det blev nemmere at komme derhen hvor fisken var. 10 år efter blev den gamle kabinebåd skiftet ud, til en der kan bruges i al slags vejr. Fiskeinteressen steg yderligere og al fritid blev brugt på fiskeri, med næsten 200 fisketure om året.

Nu er der kommet børn ind i billedet og fisketurene er tilsvarende reduceret. For at udnytte småturene bedre, er der blev investeret i en havkajak. I 2012 havde jeg slæbt båden med til Norge, og her mødte jeg Team Troms på rampen i Skullsfjord. Det var fatalt, for her besluttede jeg, at jeg også skulle prøve havfiskeriet i Norge……i min kajak :-).

(http://teamtroms.blogspot.dk/2012/05/kat-og-krakebolle.html)