tirsdag den 22. maj 2012

Første rigtige kveite sats

Efter et par dage med varieret fiskeri for lige at komme i gang med både roning og fiskeri, var det tid til et sats efter de rigtige kveiter, dem over de 80 cm som er mindstemålet. Der var flere steder og pladser vi kunne vælge, for vejret gav os ingen begrænsninger.


Valget faldt på området omkring lufthavnen, som vi vidste holdt kveite og som også kan kaste en havkat eller to af som bifangst. Ude på vandet mødte vi tyskeren som i 2011 tog flynderen på 75 kilo fra sin SOT kajak ved Kvløyvågen. Han blev selvfølgelig pumpet for oplysninger.

Der var en sydgående strøm på omkring en knob, så det var ideelt at fiske i fra kajakken. Over nogle rev og skær bliver der dannet strømhvirvler, så vi oplevede flere gange at kajakkerne fik en mindre snurre tur. Vi fisk fisket rigtig meget vand af, og nogle steder kunne vi ikke komme til bunden uden at ramme en torsk og ind i mellen småsej. Det blev ikke til nogen kveite, men en flot og MEGET hidsig steinbit til Finn, på 5,8 kilo.

Efter fisketuren kørte vi op til Kvalsundet, for at se lidt på det område. Så ved vi hvor vi kan sætte kajakken i vandet til en anden god dag.


Lægger også lige et foto af blogningen op. Klokken var næste to om natten, og på Bryggen var der et par graders frost, så vi skulle lige ha’ noget at varme os på. Lidt surrealistisk oplevelse, midt i midnatssolens skær, men det tegner godt for været den følgende dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar